Van Fiat 500’s en zeehonden

Op de luchthaven vam Glasgow heb ik Jeroen èn de huurauto opgehaald; er stond een mooie Fiat 500 voor ons klaar waar ik superblij mee was! Heb zelf 2 jaar in zo’n autootje rondgereden dus wat voelde dat weer vertrouwd! Het stuur zat weliswaar aan de andere kant maar de knopjes zijn wel hetzelfde. Dat scheelde alweer een hoop uitvogelwerk!

Onderweg kwamen we langs Glencoe, een heel ruig stukje Schotland met hoge bergen, meren en verlaten weggetjes. We zijn naar Loch Etive gereden (wie Skyfall gezien heeft: het laatste stuk is hier gefilmd) over een smal weggetje met enorm veel rododendrons. Schitterend!!! Het was een hele rit: ongeveer 20 km over een smalle singletrack road, maar de Glen zelf was ook schitterend!

Bij het loch even gepicknickt en van het zonnetje genoten. Tot de midges ons ontdekten, toen maar weer doorgereden naar Fort William. Aan de voet van de Ben Nevis hebben we gegeten in de Ben Nevis Inn, heerlijk in het zonnetje, hoge bergen om ons heen en temidden van deze prachtige natuur een berghut met typisch Oostenrijkse uitstraling. Op en top genoten!!

Tijdens de rit naar het B&B bij Plockton kwamen we nog langs Eilean Donan, het meest gefotografeerde kasteel van Schotland. We zijn er niet in geweest (veel te mooi weer!) maar wel een paar prachtige fotootjes gemaakt. Ook was het prettig om weer even de benen te strekken en daar wat rond te lopen.

Vanmorgen naar Elgol gereden waar we een geweldig mooie boottocht naar Loch Corruisk geboekt hebben. Echt prachtig! Nu hadden we ook alles mee: heerlijk zonnig weer, blauwe lucht en prima temperatuur.
Onderweg kwamen we al een zwemmende zeehond tegen (zo schattig, dat ronde kopje boven water!) maar op een rots bij het loch lagen er een heleboel zeehonden die heel wat actiever waren dan hun soortgenoten in Fort William. Deze klepperden met hun staart, hopten af en toe op en neer en sommigen namen even een duik. Leuk om te zien!

Het loch zelf is schitterend gelegen in een ruig en verlaten gebied. We hebben heerlijk een half uurtje in de zon liggen bakken…wat relaxed en ontspannen! Die zeehonden hebben het toch maar goed voor elkaar! Tijdens de terugvaart opnieuw allebei rondgetuurd in de hoop op dolfijnen, basking sharks of walvissen maar helaas…ondanks de spiegelgladde zee was er niets te zien.

Vanaf Elgol naar Sligachan gereden waar we geluncht hebben met cheesecake…jammie! Daarna naar de Fairy Pools gereden: ik was daar vorige week ook al geweest maar vond dit wel zo bijzonder dat ik het Jeroen ook graag wilde laten zien.

Ook voor de 2e keer blijven ze prachtig om te zien! Het was er ook erg warm, ondanks dat het al rond vijf uur was, en diverse mensen namen nog even een duik in één van de helderblauwe vijvertjes.

Daarna naar Portree gereden waar we een B&B op.toplocatie hebben: pal aan de haven.
Na het eten nog even een rondje gelopen langs de zee. We zagen een zwart bolletje op het water wat, na we er even naar bleven kijken en het ineens bewoog, nog een zeehond bleek te zijn! Zo schattig!!

Morgen en overmorgen zijn de weersvoorspellingen wat minder (na anderhalve week zon mag ik niet klagen). We varen morgen over bij Mallaig om dan via de Road to the Isles naar Glencoe te gaan. En dat alles in een mooie Fiat 500!

Schotland (516h)

Schotland (549d)

Schotland (543)

Plaats een reactie